հայաստանցիները ասում են՝ դուք շուտ-շուտ եք խորոված անում
Home / Կանանց իրավունքներ / Բաղադրատոմսեր բլոկադային Ղարաբաղից

Բաղադրատոմսեր բլոկադային Ղարաբաղից

Բաղադրատոմսեր բլոկադային Ղարաբաղից

Սուրճ (~8 բաժին)

Բաղադրիչներ

— 1 սուրճի բաժակ հնդկաձավար
— 1 սուրճի բաժակ ոսպ
— 1 սուրճի բաժակ գարի

Թավան տաքացնում ենք ուժեղ կրակի վրա։ Ձավարեղենը բովում ենք առանձին-առանձին՝ մինչև կարմրելը։ Լցնում ենք ափսեի մեջ, թողնում, որ հովանա։ Ստացված զանգվածը մանրացնում ենք սրճաղացով, եփում ջազվեի մեջ՝ սովորական սուրճի պես։

Լվացքի հեղուկ (~4 լիտր)

Բաղադրիչներ

— 100 գր․ օճառ
— 150 գր․ սոդա
— 4 լ․ ջուր

Քերիչով մանրացնում ենք օճառը, լցնում մեծ կաթսայի մեջ և ավելացնում սոդան։ Դնում ենք կրակի վրա, աստիճանաբար ջուր լցնում, խառնում ենք մինչև ստանանք միատարր զանգված։ Հասցնում ենք եռման։ Հաճելի բույր ստանալու համար ավելացնում ենք մի քանի կաթիլ եթերային յուղ։

Ծխախոտ

— Ազնվամորու տերևներ
— Յուղաթուղթ կամ բարակ թերթ
— Ստվարաթուղթ