Home / Հայաստան / Կանաչ թեյը չի կարող բուժիչ միջոց լինել. գիտնականներ

Կանաչ թեյը չի կարող բուժիչ միջոց լինել. գիտնականներ

Կանաչ թեյն ու դրա թուրմը միշտ օգտագործվել են խոլեստերինի նվազեցման նպատակով, որը սրտային հիվանդությունների հիմնական ռիսկային գործոններից է: Սակայն Պեկինի միացյալ բժշկական քոլեջի գիտնականների վերջին հետազոտությունները հաստատել են, որ ըմպելիքը չի կարող բուժիչ միջոց համարվել, քանի որ խոլեստերինը նվազեցնող շատ փոքր ազդեցություն ունի, հայտնում է Reuters-ը:

Գիտնականների պատրաստած զեկույցում ասվում է, որ, հետազոտության արդյունքների համաձայն, կանաչ թեյ օգտագործողների մոտ խոլեստերինի մակարդակը շատ չնչին տոկոսով է նվազում:

Ըստ հետազոտողների` կանաչ թեյի բուժիչ ազդեցությունը պայմանավորված է խմիչքի մեջ առկա նյութերով` կատեխիններով: Դրանք նվազեցնում են խոլեստերինի կլանումը աղիքներում: Այդուհանդերձ, գիտնականները պնդում են, որ պետք չէ թեյն օգտագործել դեղորայքի փոխարեն: Դեռ ավելին` կանաչ թեյը, որոշ դեղամիջոցների հետ փոխազդեցության մեջ մտնելով, կարող է նվազեցնել դրա էֆեկտիվությունը:

Պրոֆիլակտիկ նպատակներով թեյն ավելի նպատակահարմար է գոլ վիճակում օգտագործել, սնվելուց 20-30 րոպե առաջ կամ հետո: Խորհուրդ չի տրվում երեխաներին մուգ թեյ տալ, քանի որ նրանց օրգանիզմը չափազանց զգայուն է այդ ըմպելիքի նկատմամբ: Երեխայի քունը չխախտելու նպատակով առավել նախընտրելի է ըմպելիքն օգտագործել օրվա առաջին կեսին: Թեյի չարաշահումը կարող է հանգեցնել թուլության, ավելորդ գրգռվածության և վաղաժամ հոգնածության: